Fire alert model

Voor de vierdejaars module Preventive law / De Finale van Dé Juridische Academie verzorgde mr. Koen Savrij Droste een van de masterclasses. Savrij Droste is een ervaren advocaat en ondernemer. Hij is daarnaast als assistant professor verbonden aan de capgroep grondslagen en methoden van het recht bij de rechtenfaculteit van Maastricht University, als senior docent aan Dé juridische academie en als onderzoeker aan het lectoraat Preventive law. Daarenboven is Savrij Droste mede-initiator en projectmanager van Zuyd Legal Lab

In zijn masterclass legt Savrij Droste uit dat er drie fases zijn waarin je als jurist gevraagd kan worden je opdrachtgever te adviseren en/of bij te staan:

Fase 1. ziet op de situatie waarin er geen (externe) juridische aanleiding is (preventive law in enge zin).

Fase 2. ziet op een de situatie waarin er wel een externe juridische aanleiding (zoals een conflict) is, maar geen juridisch geschil.

Fase 3. ziet op de situatie waarin een juridisch geschil moet worden beslecht.

Aan de hand van het Fire alert model legt hij uit wat je als preventive lawyer in elk van die fasen kunt doen om goede juridische diensten te verlenen. Savrij Droste roept daarbij op dat je zou moeten proberen om je opdrachtgever van fase 3 naar fase 2 en van fase 2 naar 1 te brengen.

Masterclass Fire alert model

Loading